Filtre

For en optimal ytelse av støvsugeren, er det ikke bare en god kvalitet på støvposen som er viktig. De fleste støvsugere bruker også flere filtre for å sikre en god kvalitet på oppbrukt luft.

Motorfilter: motorfilter brukes for beskyttelse av støvsugerens motor. Det sikrer at grove partikler ikke kommer inn i motoren. Motorfilteret har en grovere struktur.

Micro filter: mikrofilter filtrerer luften som blåses ut av støvsugeren. Fine partikler blir holdt tilbake av det aktive filteret.

Kullfilter: luft som blåses ut også går vanligvis i motoren på støvsugeren. Derfor er denne luften kan lukte veldig muggen. Kullfilteret ikke bare beholder fine støvpartikler, men også nøytraliserer ubehagelig lukt. De foreliggende luktmolekylene er bundet til karbonet, som gir renere luft å bli blåst ut. Et kullfilter anbefales spesielt for hundeeiere og røykere.

HEPA filter: luften som blåser ut av støvsugeren, renses med HEPA-filter for lukt og ekstremt fine partikler som pollen, flass fra dyr og støv midd avføring. Dette filteret er derfor svært egnet for personer med allergi mot støv eller personer med luftveissykdom. HEPA står for filtrering av en 99,9% av alle partikler større enn 1 mikron (en tusendels millimeter). Forkortelsen HEPA betyr "High Efficiency Particulate Air".

Erstatt alle filtre etter å ha brukt 5 støvposer eller når indikatoren på støvsugeren indikerer at det er på tide å bytte dem ut. Vaskbare filter må rengjøres regelmessig. Bare sett dem inn i støvsugeren igjen hvis de er godt tørket.